· 

Cornish myths and legends

Cornwall is het land van mythen en legenden; waar feit en fictie moeilijk te onderscheiden vallen. Reizend langs kliffen wordt die wens teniet gedaan. Het is het landschap van mysterieën enwouden,waar keltische tradities verder leven en werden vervlochten met middeleeuwse verhalen. Koning Arthur werd er geboren en zijn licht heeft de tijd doorstaan. Zijn mythe vraagt om een bezoek aanTintagelcastle; zijn vermeende geboorteplaats. “It’s time for him to wake up”, meent een visser uit Plymouth, als reactie op de overwinning van Johnson. Arthus zou slapen, en wachten op zijn moment.De verhalen over zijn ridders zijn vereeuwigd in glas en lood in Arthurs halls. 

Op Loee island bracht Jozef van Amiratea de heilige graal in veiligheid en Parcival dwaalde hier rond, op zoek naar dit symbolische voorwerp. Tristan en Isoldes wijnstok en rozenstruik raakten er voor de eeuwigheid vervlochten en Pixies, de kleine natuurgeesten, maken er nog altijd de dienst uit, levend op de grens tussen natuur en beschaving. Proberen om mythe van realiteit te scheiden zou een zonde zijn; die zij ongetwijfeld bestraffen zullen.